GEMEENSCHAPPELIJKE VERFRAAIENDE FOUTEN TE VERMIJDEN VOOR GOED

Of u nu een nieuw huis gaat decoreren of een kamervernieuwing wilt bekijken, hier is een checklist met decoratiefouten die u moet vermijden om u te helpen succes te vinden tijdens het proces.

STRIKT STICKEN MET EEN DESIGNSTIJL

ontwerpstijl die fouten verfraait

Natuurlijk, een speciale ontwerpstijl zal je helpen bij het interieurontwerpproces, maar het zal je ook beperken tot slechts één decorstijl die uiteindelijk zal inspireren om naar te kijken. Creëer in plaats daarvan een visueel interessante overgangsmix van perioden en stijlen voor een onverwachte aanpak die u meer vrijheid geeft om mee te werken.

HOUD HET TE STRAK

slechte decoratiefouten

Een van de meest voorkomende decoratiefouten die interieurontwerpers van Décor Aid maar al te vaak zien, zijn huiseigenaren die van functionaliteit voor formaliteit afzien. Maar in werkelijkheid geldt dat hoe kostbaarder en onaantastbaarder een kamer aanvoelt, hoe minder plezierig het zal zijn om te gebruiken. En aangezien je niet in een museum woont, is er geen reden om het gevoel van een kamer te gespannen te houden

KUNST TE HOOG OF LAAG GEÏNSTALLEERD

fouten verfraaien art

Wanneer u kunst in uw huis installeert, neem dan de keu van moderne kunstgalerijen en hang stukken op zodat ze perfect op ooghoogte zijn voor de beste impact. Omdat in werkelijkheid niemand zou moeten opkijken om op te nemen wat je hebt meegebracht.

EEN SLECHT GEPLANDE INDELING

gespreksgebieden versieren

Van een storend wandelpad tot meubels die vlak tegen de muren zijn geplaatst tot een gebrek aan gespreksruimtes, de indeling van meubels kan echt helpen om een kamer te definiëren als het goed is gedaan. Wees bewust en praktisch met het plaatsen van meubels om het gevoel goed ingericht te houden.

EEN RUG DIE TE KLEIN IS

decoreren van fouten kleed

Bij het inrichten van een ruimte raden de meeste interieurontwerpers altijd aan om helemaal opnieuw te beginnen. Denk dus aan vloeren als een fundamenteel startpunt en wees niet verlegen als het gaat om schaal. Ga voor een zo groot mogelijk tapijt om echt een groots statement te maken.

ALLES KOPEN UIT ÉÉN BRON

fouten bij het winkelen versieren

Mensen blijven maar al te vaak bij één merk omdat het gemakkelijker is en u in één klap alles kunt krijgen wat u nodig heeft. Maar als u dit doet, loopt u het risico dat uw huis eruitziet als een showroom met één notitie. Dus tenzij je een wedstrijd van een merk hebt gewonnen, kies dan voor een verscheidenheid aan meubels van vertrouwde merken voor een uniek gevoel.

VOORKOM SPELEN OP SCHAAL

schaal decoreren fouten

Voor een charmant gelaagde look, wees creatief met speelse contrasten en gedurfde nevenschikkingen om het oog in beweging te houden en geïnspireerd door het onverwachte. Als het gaat om het versieren van fouten, zal het binnenbrengen van stukken van dezelfde grootte en hoogte een saai resultaat opleveren.

EEN TELEVISIE IS GEEN FOCAL PUNT

brandpunt dat fouten verfraait

Het is misschien geweldig om rond je televisie te zitten voor een gezellige avond, maar het mag op geen enkele manier een belangrijk aandachtspunt in elke kamer zijn. Sterker nog, hoe meer verborgen, hoe beter, omdat het uiterlijk van een televisie niet verfijnd is. Maar als je er een nodig hebt, overweeg dan om loops van korte kunstfilms te spelen terwijl deze niet in gebruik zijn.

TE TRENDY WORDEN

trendy decoratiefouten

Pinterest en Instagram zijn misschien geweldig voor het vinden van inspirerende afbeeldingen, maar door te dicht bij wat je ziet te blijven, krijg je stukjes die iedereen een miljoen keer heeft gezien. Gebruik in plaats daarvan Pinterest-trends als decoratieve aanwijzingen en ontdek hoe u elementen ervan uniek voor u kunt maken.

OP MEERDERE STUKJES OVERSLAAN

multifunctionele decoratiefouten

Natuurlijk zijn er enkele stukken die gewoon allemaal over een geweldige esthetiek gaan, maar ongeacht de grootte van uw huis, de meeste stukken zouden een multifunctionele functie moeten hebben. Dit zal u op zijn beurt helpen om een ruimte met functionele en praktische elementen optimaal te gebruiken

ALLEEN VERTROUWEN OP BOVENLICHTE VERLICHTING

verlichting decoreren fouten

Als het gaat om het verlichten van uw huis, is een van de meest ingrijpende decoratiefouten die we vaak zien een gebrek aan gelaagde verlichting. In plaats van te vertrouwen op het koude en klinische gevoel van standaard bovenverlichting, creëer geruststellende lichtlagen via vloerlampen, wandkandelaars, tafellampen en zelfs kaarsen die allemaal op verschillende hoogtes zijn geplaatst.

More Stories
HOEVEEL PROTEÏNE IN EEN EI?