5 INTERIEURONTWERPTIPS DIE UW HUIS GEORGANISEERD EN AANTREKKELIJK HOUDEN

Als we denken aan interieurontwerp, is het eerste dat in ons opkomt een perfect samengesteld huis dat lijkt op het huis dat we in die mooie glanzende tijdschriften zien. Ze zijn mooi en schoon, bijna tot het punt dat ze niet erg realistisch lijken om van te leven. Dit is een van de grootste fouten waar onervaren of beginnende huiseigenaren tegenaan lopen wanneer ze denken aan huisontwerp of appartementinterieurontwerp. Zovelen van ons zijn geobsedeerd om alles er goed uit te laten zien dat praktische bruikbaarheid, vooral als het gaat om organisatie, op een laag pitje wordt gezet.

Uw huisontwerpideeën moeten echter meer in overweging nemen dan alleen de esthetiek. In tegenstelling tot wat u misschien denkt, hoeft u uw smaak in design niet echt op te offeren om een ​​georganiseerd huis te bereiken. Zolang je de juiste technieken volgt zoals hieronder, kun je gemakkelijk de goede plek tussen de twee raken.

Maar laten we eerst enkele mythen over interieurontwerp en organisatie verduidelijken:

schoon is iets anders dan georganiseerd

Velen van ons hebben de misvatting dat georganiseerd zijn betekent dat je alles moet verbergen. Het hebben van lege keukenbladen komt echter niet altijd overeen met deze definitie, omdat het concept van organisatie andere factoren in overweging neemt, zoals bruikbaarheid, ruimte en bruikbaarheid van een bepaald deel van uw huis. Als u bijvoorbeeld altijd uw potten en pannen gebruikt, is het niet ideaal om ze op te bergen in kasten waar u elke keer dat u ze nodig heeft moeite zult hebben. In dit geval is het een betere beslissing om ze in het oog te houden en ze gewoon te organiseren met behulp van muurhaken.

Simpel gezegd, geen puinhoop is niet altijd het exacte equivalent van georganiseerd zijn. Te organiseren betekent dat uw huisontwerp is geoptimaliseerd om praktisch te zijn voor uw levensstijl.

“Organisatie” is alleen voor kleine huizen

Als je ooit hebt overwogen om in een interieurproject voor een appartement te duiken, is de kans groot dat je hebt gelezen over hoe organiseren de sleutel is om het succesvol te maken. Elke vierkante voet wordt tenslotte gewaardeerd als premium, dus u moet slim en creatief zijn om uw ruimte te maximaliseren.

Ontwerpen om alles overzichtelijk te houden, mag echter niet beperkt blijven tot kleinere woningen. Ze zijn zelfs net zo belangrijk voor grotere huizen waar de extra ruimte voor meer rommel kan zorgen. Omdat we niet beperkt zijn in het vloeroppervlak, zijn we soepeler in het organiseren en netjes houden, dus sommige organisatietechnieken kunnen ook in deze situaties van pas komen.

Tips voor interieurontwerp voor het organiseren van uw huis:

1. organiseren, opslaan, labelen

Een strategie is erg belangrijk bij het inrichten van uw woning. De eerste stap is om te beslissen welke dingen waar moeten gaan, gevolgd door het kopen van de juiste soorten containers of het organiseren van tools daarvoor. Doorzichtige dozen zijn geweldig voor het opbergen van kansen en punten, terwijl een eenvoudige raamstang en op maat gemaakte gordijnen voor kleine hoeken onbruikbare ruimte in een extra opslaghoek kunnen veranderen. Koop voor je keuken mooie heldere glazen en flessen voor je essentials en vergeet ze niet te labelen. Niemand wil echt appelciderazijn doen als ze echt olie willen voor wat ze ook koken!

2. overweeg kleur

Kleur speelt een belangrijke rol bij het samenbinden van een huisontwerp. Wat velen zich echter niet realiseren, is hoe nuttig het ook kan zijn als het gaat om het organiseren van dingen. Als u bijvoorbeeld niet twijfelt of uw boekcategorieën een beetje verward raken, kunt u uw boeken ordenen op kleur of op zijn minst op kleur. Hetzelfde geldt voor het groeperen van uw specerijen of kruiden in uw voorraadkast. Gezien de tint kan het harmonie toevoegen in een anders rommelige situatie.

3. speel met containers

Dingen op een kast of een lade dumpen, maakt dingen niet automatisch georganiseerd. Snoeren en draden die verstrikt raken in kasten kunnen een nachtmerrie zijn en moeren en bouten die zojuist op kleinere lades zijn verspreid, zijn net zo erg als ze op de vloer achterlaten. Om het ECHT netjes te houden, speel je met het organiseren van containers die orde kunnen brengen in je opslagruimtes. Kleine, doorzichtige zijn geweldig voor de echt kleine snuisterijen – zelfs ijsschalen kunnen het werk doen!

4. ga hoog

Hier is een algemene truc voor het interieurontwerp van een appartement die u kunt gebruiken als u weinig ruimte heeft. In plaats van met de breedte te werken, kiest u in plaats daarvan voor grote opslag- of organisatietools. Gebruik stijlvolle metalen rekken voor je sjaals en riemen of boor wat haken op ongebruikte hoeken voor je jassen. Deze truc helpt niet alleen om de ruimte die je hebt te maximaliseren, maar het geeft je huis ook de illusie van grotere ruimte omdat het oog in plaats daarvan op de lengte wordt getrokken.

5. wees praktisch met je kast

Op een gegeven moment hebben we er allemaal van gedroomd om een modieuze inloopkast te hebben met al onze tassen en schoenen op hun eigen mooie kleine tronen. In het echte leven is het echter bijna onmogelijk om een voldoende grote opslagruimte te hebben, vooral als je het type bent dat de gewoonte heeft om iets van jaren oude stukken op te slaan die je nooit meer zult gebruiken.

Het organiseren van uw huis kan totale hoofdpijn zijn, vooral als u uw verblijf zo esthetisch mogelijk wilt houden. Als u niet weet hoe en waar u moet beginnen, kunt u altijd contact opnemen met professionals om in plaats daarvan het werk voor u te doen. Er zijn veel goedkope interieurontwerpexperts in Manilla waar je gemakkelijk op kunt tikken voor het project. Zorg er wel voor dat je de tijd neemt om de beste kandidaat te overwegen voordat je een definitieve beslissing neemt.

More Stories
HOEVEEL PROTEÏNE IN EEN EI?