25 dingen om van af te komen voor een minimalistische levensstijl

Ben je toegewijd om meer te leven met minder? Dan moet je je voorjaarsschoonmaakroutine versterken. Een minimalistische levensstijl leiden gaat immers verder dan het wegdoen van je oude t-shirts!

Als je niet zeker weet hoe je een minimalistische levensstijl moet gaan leiden, begin dan met een grondige ontruiming. Maak een bladwijzer van deze lijst per kamer met 25 dingen om van af te komen, en je komt eraan. 25 dingen om te verwijderen voor een minimalistische levensstijl

De woonkamer

 1. Tijdschriften: Oude en ongelezen tijdschriften staan vaak bovenaan de lijst met te recyclen items!
 2. Tijdschriftenrek: een gerelateerd item zou waarschijnlijk ook moeten gaan: het tijdschriftenrek met die publicaties.
 3. Extra stoelen en banken: alle onderbenutte stoelen of banken moeten weg. Die groene fauteuil die stof verzamelt in de hoek? Het was misschien een attent geschenk van je favoriete tante die ene keer, maar die tijd is verstreken.
 4. Versleten meubels: in het algemeen moeten alle meubels die hun steun of stevigheid hebben verloren, of een dubbele taak hebben gehad als krabpaal voor een kat, verdwijnen. Als u merkt dat het grootste deel van uw woonkamermeubilair in de categorie ‘toss’ valt, kunt u overwegen om meubels voor uw ruimte te huren in plaats van nieuwe te kopen.
 5. Slechte verlichting: kapotte lampen met overmatige slijtage aan hun snoeren verstoppen niet alleen uw ruimte met een slechte esthetiek.

De eetkamer

 1. Ongebruikte eetkamerstoelen: Misschien staan ze niet altijd in de eetkamer, maar zelfs een enkele ongebruikte eetkamerstoel neemt veel ruimte in beslag. Als je niet genoeg entertainment hebt om al je eetkamerstoelen te gebruiken, verwijder ze dan.
 2. Tafelblad: en als uw eettafel een blad heeft (een inzetstuk dat de lengte verlengt) dat u nooit gebruikt, is het tijd om het los te laten.
 3. Oversized Storage Cabinet: Wat betreft de China-kast die geen China bevat, maar die dient als een magneet voor post, niet-gearchiveerd papierwerk en een ongesorteerde verzameling tchotchkes? Er is waarschijnlijk een geïnteresseerde koper op Craigslist of Freecycle die wacht op de kans om het aan hun eetkamer toe te voegen.
 4. Withering Plants: De uitgedroogde plant in de hoek? Verplaats het naar buiten. Als je het idee leuk vindt om daar iets te hebben, koop het dan niet. Huur in plaats daarvan meubels en meubels – inclusief planten. Op die manier heeft u geen ander item meer dat permanent in uw huis gaat wonen!
 5. Versleten tapijten: hetzelfde geldt voor het bevlekte en gerafelde tapijt onder de eetkamerset. Als het te ver is gegaan om in de buurt te blijven, maar u niet zeker weet wat u denkt dat u daar niets zult hebben, gooi het dan weg.

De keuken

 1. Verborgen rommel: er is een voor de hand liggende plaats om te beginnen met ontsleutelen in de keuken: het spul in je rommellade! Rommelladen bieden elk huis een landingsruimte voor grote en kleine items. Kies de dingen die je nodig hebt, leg ze opzij en gooi de rest weg. Gebruik daarna een organizer om de inhoud van die la bijeen te drijven.
 2. Stofverzamelende apparaten: heb je de afgelopen zes maanden een brood of zelfgemaakte pasta gemaakt? Hoe zit het met wafels? Tijd voor die omvangrijke, verwaarloosde apparaten.
 3. Niet-overeenkomende plaatsinstellingen: Zoek terwijl je bezig bent een nieuw huis voor het extra servies, glaswerk en keukengerei dat je hebt, vooral de stukken die niet bij de andere passen.
 4. Verlopen goederen: nog een stiekeme plek waar de rommel zich opstapelt? Je koelkast en kasten. Gooi de verouderde inhoud weg, recycle de blikjes en potten en wees trots op hoeveel ruimte je hebt gecreëerd.
 5. Extra opslagcontainers: het is mogelijk dat u een deel van dat voedsel heeft opgehaald met de bedoeling om voor uzelf lunch te bereiden voor uw werk, maar u kunt zo’n routine nooit helemaal onder de knie krijgen. Als er onderbenutte lunchdozen, opslagcontainers of boodschappentassen in de keuken zijn, stuur ze dan naar een permanente vakantie elders.

De badkamer

 1. Overtollige producten voor persoonlijke verzorging: Bevindt u zich met meerdere containers met verzorgingsproducten? Consolideer in een kernassortiment van producten die u dagelijks gebruikt en verwijder de rest.
 2. Onderbenutte gadgets: overweeg om de verzorgingsapparaten die u niet langer gebruikt ook te verwijderen!
 3. Schoonmaakbenodigdheden: veel mensen hebben schoonmaakproducten die ze keer op keer gebruiken om hun badkamers kiemvrij te houden. Gooi alle andere schoonmaakartikelen weg die je gewoon niet gebruikt.
 4. Vervallen medicijnen: als er oude medicijnen op de loer liggen, is de kans groot dat u deze in uw badkamer zult vinden. Net als bij de ongebruikte reinigingsmiddelen, moet u deze op de juiste manier weggooien.
 5. Gescheurde handdoeken: één item dat u veel gebruikt? Handdoeken. Gebruik te versleten bad- en keukenhanddoeken als vodden om uw auto te wassen of voor ander onderhoudswerk.

De slaapkamer

 1. Oude kleding: Weet je nog toen we je oude t-shirts naar voren brachten? We maakten geen grapje. Tijd om Marie Kondo je kast te geven door alle kleding die je in twee jaar niet hebt gedragen te verwijderen.
 2. Verzamelobjecten: Oude hobby’s vinden vaak slaapkamerhoeken om zich in te verstoppen. Als je passie voor Funko Pops, vintage Pez-dispensers, vinylplaten uit de jaren 70 of een ander verzamelobject zijn gang is gegaan, ren dan die items de stad uit.
 3. Onaangetaste oefenapparatuur: Over passies gesproken die hun gang zijn gegaan: dat hypermoderne oefengadget dat je hebt gekocht van een infomercial op de late avond en met pensioen gaat onder je bed, kan gaan.
 4. Leesmateriaal: Net als bij uw oefeningsschema, heeft u misschien een doel voor uzelf gemaakt om meer boeken te lezen. Maar de stapel van hen die het bord van gisteren ophoudt, doet je niets en is misschien het perfecte ding om te doneren aan een lokale bibliotheek.
 5. Stapels papierwerk: dit is ook een uitstekend moment om al uw persoonlijke, academische of professionele papierwerk op te ruimen. Versnipper de vellen met gevoelige informatie en recycle ze.
More Stories
Whale of a time