HOE IN TE BOREN OM DINGEN OP TE HANGEN

Tegelwanden in badkamers en keukens zijn helemaal klassiek en trendy op dit moment, maar hoe boor je in tegels zonder ze te kraken? Leer hoe u door tegels kunt boren om spiegels, handdoekhaken en meer op te hangen!

Er zijn dingen waarvan ik weet dat ik ze graag in ontwerp gebruik en andere waarvan ik me niet eens realiseer dat ik ze herhaal totdat ik terugkijk op foto’s van ruimtes. Aanrecht tot plafond wandtegel (of van vloer tot plafond, wat dat betreft) is een van die dingen.

Dingen om te overwegen bij het boren door tegels

Over het algemeen zijn de principes van het ophangen van dingen in tegels hetzelfde als voor gipsplaten: u wilt ofwel noppen vinden of muurankers gebruiken om uw schroeven vast te zetten. De meeste handdoekstangen en haken worden geleverd met hangende hardware, die prima werkt met tegels, zolang u de schroeven goed vastzet met ankers.

Het geheim van het boren in tegels zonder het dubbel te kraken:

  1. Gebruik een steenbit voor keramische tegels.
  2. Begin uw boor heel voorzichtig zodat uw boor niet stuitert, springt of dwaalt, wat kan leiden tot een gebarsten tegel. De beste manier om dit te doen, is door de plek voor te bereiden met een klein roterend gereedschap (aangezien het gemakkelijker te bedienen is dan een boormachine), maar een stuk sloophout kan in een mum van tijd werken

Boren in keramische tegels zonder tegels te kraken:

  1. Markeer uw gaten

Bepaal waar u wilt boren (gebruik eventueel de hardware die bij het item is geleverd) en markeer de plek (pen) met een permanente marker.

  • Maal een start door de bovenste laag van de tegel

Om je boor een veilige plek te geven (zodat hij niet afdwaalt), slijp je een klein merkteken in de geglazuurde laag van de tegel met een kegelvormig slijpbit op je Dremel (zie afbeelding hierboven). Als je geen Dremel hebt, lees dan verder voor een alternatieve methode.

  • Boor door de tegel

Voor het boren in tegels is een steenbit nodig. Boor voorzichtig door de tegel met behulp van een metselbit voor uw plastic ankers. Zorg ervoor dat u niet te veel druk uitoefent, zodat u uw tegel niet breekt.

  • Installeer het anker

Klop het plastic anker voorzichtig met een hamer in het gat. Nogmaals, voorzichtig, om de tegel niet te breken.

  • Installeer de schroeven in het plastic anker

Als u de meegeleverde hardware gebruikt, zorg er dan voor dat u deze op een niveau installeert en volledig vastdraait. Als u eenvoudig een schroef installeert (bijvoorbeeld om een spiegel op te hangen), boor dan zover als nodig is, en laat de schroef een beetje naar buiten steken om draad op te hangen of een zaagtand of d-ringhaak te ontvangen.

  • Beveilig het item

Of het nu een spiegel, een toiletrolhouder of een handdoekhaak is, installeer hem voorzichtig over de ankerschroeven en draai de stelschroeven vast om te voltooien.

Een alternatieve manier om in tegels te boren

Heb je geen Dremel? Geen probleem. Het gebruik van een slijpmachine om uw boor te starten, is mijn favoriete manier om ervoor te zorgen dat uw boor niet springt en mogelijk uw tegel barst, maar het maken van een kleine handleiding voor uzelf uit sloophout zal in een mum van tijd werken.

More Stories
Dreamers