HOE KRIJGEN WE EEN JUISTE POSITIE?

Het hebben van een juiste houding is niet alleen belangrijk omdat je je er beter door voelt, het is ook gezond voor spieren, gewrichten, bloedcirculatie en de geest.

Wat is de juiste houding?

Voor houding begrijpen we een houding waarin je je lichaam in de ruimte houdt. Een goede houding biedt de mogelijkheid om een ​​bepaalde positie aan te houden, of u nu rechtop zit, zit of ligt, of om beweging uit te voeren met een minimum aan spiercontractie en spanning in de ligamenten.

De voordelen van een goede houding

Een goede houding behaalt:

Verminder vermoeidheid, omdat spieren efficiënt worden gebruikt en daarom heeft het lichaam minder energie nodig om te bewegen.

Houdt botten en gewrichten goed uitgelijnd.

Minimaliseert de belasting van de gewrichten.

Het vermindert de spanning in de ligamenten en houdt de gewrichten op één lijn.

Spierspanning en vermoeidheidsproblemen worden voorkomen.

Het voorkomt rugpijn en nekpijn.

Het helpt het zelfvertrouwen te vergroten en je ziet er mooier uit.

Het behouden van een juiste houding moet comfortabel en natuurlijk zijn. Maar in eerste instantie, wanneer de oude houding begint te veranderen in de meer correcte en functionele houding, kan ons lichaam worden aangetast en “ongemakkelijk” voelen in deze nieuwe positie. Dit is normaal omdat de spieren, gewrichtsbanden en gewrichten anders beginnen te functioneren en het duurt een paar dagen voordat je je comfortabel en ontspannen voelt in je nieuwe positie.

Hoe de houding wordt verbeterd

Een klein advies dat ik je kan geven om je houding nu te verbeteren, is om je ‘langer te voelen’. In feite zijn alle spieren waardoor je je groter voelt, dezelfde spieren die je houding verbeteren.

Dus als je op de been bent: doe alsof je wilt groeien, probeer je groter te voelen!

Houd je hoofd rechtop met je kin iets naar binnen gericht

 Houd je oren min of meer in lijn met je schouders

 Houd je schouders naar achteren

 Knieën recht en rug recht

 Laat de armen op natuurlijke wijze langs het lichaam naar beneden

 Span je buikspieren lichtjes aan en probeer je heup niet te draaien

 Zorg ervoor dat de voetzool van de voeten in een neutrale positie staat met een minimum aan ruimte tussen de voetzool en de grond (geen platte voeten)

 Verdeelt het lichaamsgewicht over de voorkant van de voeten en niet alleen over de hiel

Houd je voeten ongeveer op schouderbreedte

 Als je lang moet staan ​​en staan, verplaats dan het gewicht van het lichaam van de ene voet naar de andere of van de hielen naar de teen.

Hoe kan ik de houding snel controleren?

Ga naast een muur staan ​​met je schouders en billen in contact. In deze positie moet de achterkant van het hoofd ook in contact zijn met de muur; Als dit niet mogelijk is, betekent dit dat het hoofd naar voren staat en niet in lijn is met de rest van het lichaam, waardoor de nek- en schouderspieren onder spanning komen te staan ​​en dit kan uiteindelijk leiden tot pijn en ongemak.

Is het nodig om een ​​specialist te raadplegen om de houding te verbeteren?

Als u uw houding niet op een eenvoudige manier kunt corrigeren, heeft u mogelijk enkele beperkingen op uw gewrichten, spieren en ligamenten. In dit geval is het nodig om naar een osteopaat te gaan om alle veranderingen op te lossen waardoor u geen juiste houding kunt krijgen.

Als het je in plaats daarvan lukt om in een juiste houding te komen, maar het is moeilijk om deze te behouden, dan kan het probleem een ​​gebrek aan kracht en uithoudingsvermogen op het niveau van de houdingsspieren zijn. Een osteopaat gespecialiseerd in functionele revalidatie kan u adviseren over de beste oefeningen om deze spieren te versterken zodat u gemakkelijk uw ideale houding kunt behouden.

More Stories
DE MEMBRAAN EN ACHTERPIJN