HOE FRUIT EN GROENTEN BEWAREN?

Vaak gooien we voedsel omdat het slecht wordt, maar het is een kwestie van organiseren en met een paar trucs om het langer te laten duren.

Je koelkast

Zorg ervoor dat je koelkast de juiste temperatuur heeft. Normaal gesproken wordt het aanbevolen tussen 3,5 en 5 ºC, zodat het voedsel vers maar niet bevroren is Organiseer groenten en fruit

Niet alle groenten en fruit kunnen bij elkaar worden gezet. Appels en ander fruit produceren ethyleengas, waardoor groenten en fruit sneller rijpen en sneller verwennen.

Temperaturen

Kijk wat groenten en fruit op kamertemperatuur moeten zijn. We laten de meeste groenten en fruit meestal in de koelkast staan, maar de kou kan sommige groenten beschadigen, zoals tomaten, pompoen en sinaasappels.

Gebruik je eigen tassen

Het papier waarmee je de vruchten in de groenteboer wikkelt, de trays en de zakjes zijn niet altijd de beste manier om de groenten en fruit te bewaren, het is beter om je eigen geperforeerde zakjes te gebruiken (met bijvoorbeeld een papierperforator) en papier.

Bewaar restjes

Bewaar restjes altijd in gesloten containers, die geen lucht geven, want dan worden ze snel erg.

Hoe fruit en groenten bewaren?

Groenten

Knoflook

Bewaar knoflook op een koele, droge en donkere plaats met goede ventilatie.

Laat het alleen in de koelkast staan ​​als je het over een paar uur gaat gebruiken en je wilt dat het goed schilt. Als de knoflook geschild en / of gesneden is, doe deze dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

Artisjokken

Zet ze in de koelkast, in een geperforeerde plastic zak om de hydratatie te behouden.

Selderij

Bewaar het in de koelkast in een geperforeerde plastic zak.

Aubergine

Bewaar het in de koelkast in een geperforeerde plastic zak. Als je schimmel op de bladeren ziet, verwijder ze dan en was de aubergine voordat je hem weer opbergt.

Fruit

Avocado’s

Als ze groen zijn, bewaar ze dan in een papieren zak buiten de koelkast. Als ze rijp zijn, bewaar ze dan op een koele, droge plaats. Ze kunnen in het minst koude deel van de koelkast of in de groentelade.

Bosbessen

Bewaar ze in de koelkast in een lekkende plastic doos of zak. Ze kunnen ook worden ingevroren

Dadelpruimen

Als ze rijp zijn, bewaar ze dan in de koelkast

Aardbeien en aardbeien

Verse aardbeien en aardbeien rotten erg snel, dus je zult ze in het koudste deel van de koelkast moeten bewaren, bedekt met plasticfolie. Was ze niet voordat je ze gaat eten.

Steenvruchten: perziken, pruimen, nectarines, abrikozen …

Bewaar ze in de koelkast, niet per se in een zak.

Granaten

Bewaar ze in de koelkast, ze hoeven niet in een zakje te zitten.

Fig

Bewaar ze in de koelkast, niet per se in een zak

Kiwi’s

Zet ze in de koelkast, weg van ander fruit. Ze hoeven niet in zakken te worden gedaan.

Citroenen en limoenen

Bewaar op een koele en droge plaats, weg van ander fruit zodat ze geen geuren absorberen. Was ze voor gebruik.

Mango’s

Leg de handvatten in de koelkast, ze hoeven niet in een zakje te zitten.

Appels

Bewaar ze in de koelkast, uit de buurt van groenten, want appels produceren ethyleen, waardoor groenten overrijp worden en eerder bederven.

En om voedsel in te vriezen?

De vriezer is een zeer efficiënt onderdeel van de koelkast, aangezien we veel dingen kunnen bewaren om later te consumeren. Voeg bijvoorbeeld op elk moment van het jaar aardbeien toe aan uw desserts en ontbijten, bewaar restjes of bereid voedsel dat lang meegaat (zoals kroketten, seitan, dumplings, broodjes, enz.).

Basisprincipes invriezen

– Invriezen kan de kwaliteit behouden, maar niet verbeteren, dus altijd kwaliteitsvoedsel invriezen.

– Om te voorkomen dat lucht in contact komt met voedsel of om hydratatie te voorkomen, moet u de vriezer snel openen en sluiten. Bepaal eerst wat je eruit gaat halen, want er zijn voedingsmiddelen die kunnen uitdrogen of je vriezer kan gaan vriezen.

– Vries het voedsel zo snel mogelijk in omdat dit de grootte van de ijskristallen die zich zullen vormen tot een minimum zal beperken, waardoor het voedsel minder schade zal oplopen.

– Bereide maaltijden moeten niet gaar zijn als u ze gaat invriezen als ze na het ontdooien moeten worden gekookt. Op deze manier wanneer de hete degenen vers zijn.

– Bevries alleen de hoeveelheid voedsel die in ongeveer 24 uur zal bevriezen (meestal 900 tot 1.350 gram).

– Als het in porties kan worden gesneden, vries het dan al in, zodat u niet het hele stuk hoeft te ontdooien als u slechts een stuk wilt nemen.

– Label het voedsel zodat je weet wanneer je het bevroren hebt.

More Stories
5 INTERIEURONTWERP-HACKS DIE UW APPARTEMENT ZULLEN TRANSFORMEREN