5 BELANGRIJKSTE REDENEN WAAROM YOGA WERKT. YOGA VOORDELEN

Denk dat jij en ik op een heel rustige plek zitten en een infuus drinken dat ons ontspant door het gewoon te ruiken. We zijn aan het praten, en je hebt me heel eenvoudig gezegd: wat zijn de voordelen van yoga, waarom werkt het, waarom ontvangen we zoveel goede dingen uit de praktijk?

Ik heb een nieuwe slok van de infusie genomen, die mijn lichaam verwarmt, en met grote liefde bereid ik me voor om uw vraag te beantwoorden.

1. Yoga vermindert stress door de ontspanningsreactie te activeren

Door middel van yoga kunnen we ontspannen dankzij bewust ademen, het uitvoeren van yogahoudingen, ontspanningstechnieken en natuurlijk meditatie. Het tegengif voor de stressreactie is de relaxatierespons, die het parasympathische zenuwstelsel activeert (dat de functies en onvrijwillige handelingen in ons lichaam regelt). Maar nog belangrijker, yoga leert ons om in vrede te zijn, zelfs als we door een ongemakkelijke, moeilijke situatie gaan. Het leert ons de situatie te accepteren en oplossingen te zoeken zonder wanhoop. Yoga leert ons de kunst van ontspanning.

2. Yoga laat ons op het moment letten, een bewuste gedachte hebben

We worden ons meer bewust van onszelf, fysiek, mentaal en emotioneel. Het begint wanneer we op onze ademhaling letten en een positieve gewoonte in ons leven worden. We besteden ook aandacht aan onze gedachten, worden waarnemers zonder ze te beoordelen. En voor ons lichaam, voor de spanningen die we hebben, het te ontspannen, het uit te rekken en de kracht te vergroten door fysieke oefeningen.

3. Yoga is een helende praktijk

Yogaposes, bewust ademhalen en visualisatie zijn therapieën om fysieke pijn en emotionele angst te verminderen. We leren praktische methoden om ons beter te voelen. En door actieve inspanning vergroten we ons zelfvertrouwen en onze zelfacceptatie.

4. Yoga helpt ons onze slechte gewoonten te doorbreken

Yoga leert ons discipline en toewijding aan onze gezondheid. We laten onze slechte gewoonten los, waardoor we de mogelijkheid zien dat we de kwaliteit van leven duidelijker kunnen verbeteren.

5. Yoga herinnert ons eraan dat we verantwoordelijk moeten zijn

Het leert ons om van slachtoffer naar verantwoordelijk te gaan voor onze daden. Allereerst nemen we verantwoordelijkheid voor ons fysieke lichaam: hoe we de houdingen bewust moeten doen, zonder ons pijn te doen, en beetje bij beetje meer te doen. Vervolgens beginnen we onze gedachten te observeren en verantwoordelijkheid te nemen voor onze interne dialoog. Ten slotte accepteren we dat we verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven, dat onze creativiteit, onze gedachten en onze acties creëren wat we nu zijn.

Enkele voordelen van yoga

stressvermindering

diepe slaap

verlaagde cortisolspiegels

verlichting van astma en allergiesymptomen

verlaagt de bloeddruk

helpt stoppen met roken

vertraagt ​​de hartslag

spirituele groei

gevoel van welzijn

vermindering van angst en spierspanning

het verouderingsproces vertragen

More Stories
25 dingen om van af te komen voor een minimalistische levensstijl