6 HUIDVERZORGINGSCOMBINATIES DIE NIET VERMENGEN

Sommige topische stoffen deactiveren wanneer ze worden gecombineerd, destabiliseren een kritiek ingrediënt of stimuleren huidirritatie. Hier leest u hoe u een slimme huidverzorgingsroutine opbouwt.

“Sommige ingrediënten spelen niet goed met elkaar”, zegt Brooke Sikora, MD, dermatoloog in Chestnut Hill, Massachusetts. De ingrediënten die niet gelaagd mogen worden, zijn ingrediënten die moeilijk stabiel te houden zijn in een formule, het risico op irritatie samen verhogen of elkaar opheffen wanneer ze gecombineerd worden, zegt ze.

Met een beetje knowhow kunt u uw routine stroomlijnen om ervoor te zorgen dat alle componenten voor u werken en u dichter bij uw goede huiddoelen brengt. Hier zijn scenario’s waarin extra voorzichtigheid geboden is:

1. Retinoïde of retinol en alfa-hydroxyzuur

Zowel vitamine A-derivaten, zoals retinol en retinoïden, en alfahydroxyzuren (AHA’s), zoals glycolzuur, zijn een dermatoloog voor anti-veroudering omdat ze de huidcelvernieuwing versnellen en de collageenproductie verhogen voor een glanzende, fijne lijnvrije huid . In dit geval is meer echter niet beter.

Omdat ze allebei de buitenste laag van de huid exfoliëren, ‘hebben ze potentieel irriterende bijwerkingen, vooral in combinatie’, zegt Elizabeth Bahar Houshmand, MD, een dubbelboard-gecertificeerde dermatoloog in Dallas. Wanneer de huid geïrriteerd is (denk aan: rood, gierig, schilfert en schilfert), houdt u zich minder snel aan het regime. Je hoeft niet het een of het ander te kiezen. Ze adviseert patiënten om deze onderwerpen op andere dagen te gebruiken (AHA op maandag, retinoïde op dinsdag, enzovoort).

2. Retinoïde of retinol en benzoylperoxide

Retinoïden staan bekend als anti-veroudering, maar ze zijn ook een krachtige kracht bij het verwijderen van acne, omdat ze de huid exfoliëren om verstopte poriën te voorkomen. Als zodanig kom je misschien in de verleiding om zowel een retinoïde als een benzoylperoxide te gebruiken.

Denk twee keer na voordat je dat doet. ‘Benzoylperoxide kan het retinoïde molecuul deactiveren’, zegt dr. Sikora. Betekenis: uw goede intenties voor het bestrijden van acne werken averechts. Uit eerder onderzoek is gebleken dat nieuwere formuleringen van het retinoïde tretinoïne stabiel blijven met benzoylperoxide. Er is ook een speciaal samengesteld product op de markt, Epiduo Forte genaamd, dat zowel adapaleen (een retinoïde) als benzoylperoxide veilig en effectief combineert, zegt ze. U kunt ook overwegen om ‘s ochtends benzoylperoxide en’ s avonds uw retinol te gebruiken.

3. Retinoïde of retinol en vitamine C

Dit is het thema: gebruik verstandig retinoïden. De derde combinatie van niet-lagen is retinoïden en vitamine C. “Vitamine C is een moeilijk ingrediënt om mee te formuleren omdat het het meest effectief is in een zure pH-omgeving. Retinol werkt bij een hogere (meer alkalische) pH. Als ze samen worden gebruikt, werken ze niet optimaal ‘, zegt Sikora. De gemakkelijke oplossing is om beide te gebruiken op de tijden waarop ze bedoeld waren. Retinol wordt het beste ‘s nachts aangebracht (het maakt de huid lichtgevoeliger, verhoogt het risico op beschadiging door de zon) en vitamine C werkt overdag het beste, omdat het een antioxidant is die beschermt tegen de aanvallen van de dag, zoals de huidbeschadigende effecten van vervuiling en UV-stralen, zegt ze.

4. Retinoïde of retinol en salicylzuur

Het is heel gewoon om ook een volwassen huid te hebben die opgezadeld is met acne. In de poging om het verschijnen van fijne lijntjes en rimpels te verminderen, is u waarschijnlijk verteld om een ​​retinoïde te gebruiken. Om de goede strijd tegen acne te bestrijden, kunt u ook salicylzuur gebruiken, een bèta-hydroxyzuur (BHA) dat de huidcelvernieuwing verhoogt, om de poriën schoon te houden. Maar op zichzelf kan elk de huid uitdrogen, dus samen moeten ze voorzichtig worden gecombineerd.

5. Op zeep gebaseerde reiniger en vitamine C

Vitamine C is ontworpen als ochtendproduct. Maar waar je van tevoren mee schoonmaakt, is ook van belang. Zoals eerder vermeld, is vitamine C het beste wanneer het wordt geformuleerd met een lage pH, maar Leslie Baumann, MD, schrijft in MDedge Dermatology dat het gebruik van een zeepgebaseerde reiniger, die een hoge pH heeft, uiteindelijk het vermogen van de huid om vitamine C te absorberen, zal verminderen

6. Twee producten met dezelfde activiteiten

Draai die flessen om: er is weinig reden om meerdere vormen van hetzelfde medicijn te gebruiken, zegt Dr. Hooper. Een voorbeeld is het gebruik van twee benzoylperoxide-acneproducten. Een ander voorbeeld is het aanbrengen van een glycolzuurmasker en vervolgens afwerken met een crème met amandelzuur, aangezien beide AHA’s zijn.

‘Mijn zorg om een ​​verdubbeling van dezelfde actieve stof is irritatie’, zegt ze. Verhoogde irritatie is een teken dat de huidbarrière is verstoord, wat de kans op bijwerkingen van actieve ingrediënten alleen maar vergroot.

Dat gezegd hebbende, er is een uitzondering: als je dit zonder incidenten doet – zoals in, wordt je huid niet rood en gierig na het gebruik van twee AHA-bevattende producten – en krijg je de resultaten die je zoekt, dan heb je haar zegen om door te gaan. Voor de meeste mensen wordt dit echter te hard.

More Stories
Year 2030